Ostatnio dodane

Developed by jtemplate

Developed by jtemplate

Developed by jtemplate

Pieczywo żytnie

Developed by jtemplate

Developed by jtemplate

Developed by jtemplate

Chałka z 2 linek ciasta

Chałka z 2 linek z cynamonem

...

więcej »

Chałka okrągła

Chałka okrągła w kształcie spirali

...

więcej »

Sally Lunn

Ten angielski chleb-ciasto podaje się często do popołudniowej herbaty. Należy go trzymać do pięciu dni w szczelnym pojemniku. Ten przepis można zmodyfikować o dodanie szafranu. Pamiętajmy...

więcej »

Chałka żydowska z 6 linek plus małe chałki

Chałka żydowska z 6 linek plus dwie małe chałki

...

więcej »

Chleb mieszany wiejski

Chleb wiejski mieszany z ciasta sporządzonego metodą wielofazową.

...

więcej »

Chleb zwykły mieszany

Chleb zwykły z ciasta wykonanego metodą wielofazową - dwa bochenki każdy po 0,5 kg.

...

więcej »

Chleb zakopiański

Chleb zakopiański wg. metody 2-fazowej na podmłodzie żytniej z dodatkiem drożdży i mleka zsiadłego z własnymi modyfikacjami na potrzeby wypieku domowego. Ze względu na ograniczenia warunk...

więcej »

Chleb Graham

3 fazowe przygotowanie chleba graham. Przepis na chleb opracował Sylwester Graham...

...

więcej »