woj. małopolskie
Chleb mieszany wiejski
Chleb zwykły mieszany
Chleb zakopiański
Chleb zakopiański wg. metody 2-fazowej na podmłodzie żytniej z dodatkiem drożdży i mleka zsiadłego z własnymi modyfikacjami na potrzeby wypieku domowego. Ze względu na ograniczenia war...
Chleb orkiszowy
Jest bardzo długo smaczny i świeży, nie czerstwieje tak szybko jak kupny. Ma mięciutki środek i chrupiącą skórkę. Zabójczo pachnie! Można podzielić bochenki na pół i zamrozić nadmi...
Żytni chleb na zakwasie z dodatkiem kardamonu
Jeden z moich prostszych chlebków, takie lubię. Z reguły chleby na zakwasie potrzebują trochę czasu, jednak jeśli mamy już dość stabilny zakwas to czas przygotowywania bardzo się skraca.D...
Bagietka korzenna
Bardzo łatwe i szybkie bagietki o delikatnej korzennej nucie. Z chrupiącą, rumiana skórka
...Żytni chleb razowy na miodzie
Pyszny długo zachowujący świeżość chleb będzie do nich wspaniałym dodatkiem do zup i potraw rozgrzewających.
Rada:
Ciasto na ten chleb jest geste i nie rozlewa się, można...
Chleb oliwkowy
Idealnie chrupiąca skórka, delikatny oliwkowy smak, miękkie i puszyste ciasto. Tak właśnie smakuje chleb oliwkowy domowej roboty.
...