Ostatnio dodane

  • Tłuszcze
  • Produkty roślinne
  • Mąka
  • Dodatki technologiczne
  • Mąka pszenna
  • Woda
  • Drożdże
  • Sól
  • Sprzęt
  • Metoda 5 fazowa
  • Zakwas pszenny
  • Zakwas żytni
  • Metoda 3 fazowa
  • Metoda 2 fazowa
  • Chleb pszenny
  • Chleb pszenny na zaczynie

Pieczywo żytnie

  • Żytni razowy na miodzie
  • Żytni razowy
  • Badanie kwasowości

woj. małopolskie

Precle Krakowskie

Przepis mistrzów piekarnictwa z Krakowa.

...

więcej »

Chleb mieszany wiejski

Chleb wiejski mieszany z ciasta sporządzonego metodą wielofazową.

...

więcej »

Chleb zwykły mieszany

Chleb zwykły z ciasta wykonanego metodą wielofazową - dwa bochenki każdy po 0,5 kg.

...

więcej »

Chleb zakopiański

Chleb zakopiański wg. metody 2-fazowej na podmłodzie żytniej z dodatkiem drożdży i mleka zsiadłego z własnymi modyfikacjami na potrzeby wypieku domowego. Ze względu na ograniczenia war...

więcej »

Chleb orkiszowy

Jest  bardzo długo smaczny i świeży, nie czerstwieje tak szybko jak kupny. Ma mięciutki środek i chrupiącą skórkę. Zabójczo pachnie! Można podzielić bochenki na pół i zamrozić nadmi...

więcej »

Żytni chleb na zakwasie z dodatkiem kardamonu

Jeden z moich prostszych chlebków, takie lubię. Z reguły chleby na zakwasie potrzebują trochę czasu, jednak jeśli mamy już dość stabilny zakwas to czas przygotowywania bardzo się skraca.D...

więcej »

Bagietka korzenna

Bardzo łatwe i szybkie bagietki o delikatnej korzennej nucie. Z chrupiącą, rumiana skórka

...

więcej »

Żytni chleb razowy na miodzie

Pyszny długo zachowujący świeżość chleb będzie do nich wspaniałym dodatkiem do zup i potraw rozgrzewających.

Rada:

Ciasto na ten chleb jest geste i nie rozlewa się, można...

więcej »

Chleb oliwkowy

Idealnie chrupiąca skórka, delikatny oliwkowy smak, miękkie i puszyste ciasto. Tak właśnie smakuje chleb oliwkowy domowej roboty.

...

więcej »

Żytnie rogaliki śniadaniowe

Pyszne rogaliki bardzo zdrowe dodatkowo:

olej rzepakowy

mak lub sezam

 

...

więcej »