Plecionka z 3 linek z makiem
woj. mazowieckie
Rodzaj pieczywa: Chałki
Plecionka z 3 linek z makiem, przepis jak na chałkę plus mak zawinięty w linki
Informacja o mąkach
Producent mąki: Zakłady Zbożowe Dystrybucja Centrum Sp.z.o.o.
Nazwa użytej mąki: Mąka pszenna uniwersalna typ 650 Auchan
Informacja o drożdżach
Producent drożdży: Lesaffre Polska S.A.
Nazwa drożdży: Drożdże Babuni 100g
Informacja o wodach
Producent wody: przegotowana woda
Nazwa użytej wody: przegotowana woda
Składniki
- masa makowa
- składniki jak na chałkę z 3 linek
Sposób przygotowania
- masa makowa, jak w przepisie na struclę makowa jedynie składniki dzielimy 3, potrzebujemy 1/3
- postępujemy zgodnie z przepisem na chałkę z 3 linek
- jedyna różnica to że każda linkę rozwałkowujemy i wypełniamy masa makowa następnie zwijamy ponownie w linkę
- kroki i zdjęcia poniżej
rozwałkowujemy 1 linkę
następnie zawijamy linkę makiem robimy to samo dla pozostałych 2 linek
następnie zaplatamy w plecionkę z 3 linek
Uwagi
doskonała
Czas przygotowania | 30 min | |
Czas spoczynku ciasta i rozrostu | 59 min | |
Czas pieczenia | 25 min | |
Trudność | Trudne | |
Wydajność | 1 szt. | |
Koszt całkowity | 5,00 zł | |
Koszt jednostkowy | 5,00 zł |