Ostatnio dodane

  • Tłuszcze
  • Produkty roślinne
  • Mąka
  • Dodatki technologiczne
  • Mąka pszenna
  • Woda
  • Drożdże
  • Sól
  • Sprzęt

Developed by jtemplate

  • Metoda 5 fazowa
  • Zakwas pszenny
  • Zakwas żytni
  • Metoda 3 fazowa
  • Metoda 2 fazowa

Developed by jtemplate

  • Chleb pszenny
  • Chleb pszenny na zaczynie

Developed by jtemplate

Pieczywo żytnie

  • Żytni razowy na miodzie
  • Żytni razowy

Developed by jtemplate

Developed by jtemplate

  • Badanie kwasowości

Developed by jtemplate

Produkty roślinne

Pozostałe produkty roślinne

Są dodawane do ciasta w celu podwyższenia jego walorów technologicznych i podwyższeniu wartości odżywczej pieczywa.

Nasiona roślin strączkowych i oleistych - głownie soi jako dodatku do ciasta oraz maku, słonecznika, sezamu i lnu jako posypek do pieczywa oraz składników ciasta.

Przyprawy - przede wszystkim kminek, jako dodatek smakowy, ale także posypka oraz pieprz i inne.