Ostatnio dodane

  • Tłuszcze
  • Produkty roślinne
  • Mąka
  • Dodatki technologiczne
  • Mąka pszenna
  • Woda
  • Drożdże
  • Sól
  • Sprzęt
  • Metoda 5 fazowa
  • Zakwas pszenny
  • Zakwas żytni
  • Metoda 3 fazowa
  • Metoda 2 fazowa
  • Chleb pszenny
  • Chleb pszenny na zaczynie

Pieczywo żytnie

  • Żytni razowy na miodzie
  • Żytni razowy
  • Badanie kwasowości

Precle Krakowskie

Przepis mistrzów piekarnictwa z Krakowa.

...

więcej »

Obwarzanek krakowski

Obwarzanek, przepis ze strony muzeum obwarzanka w Krakowie. Przepis na stronie muzeum.

...

więcej »

Gwiazda sześcioramienna

Wyrób artystyczny

...

więcej »

Chałka z 6 linek plus małe chałki

Chałka z 6 linek plus dwie małe chałki

...

więcej »

Chleb zwykły mieszany

Chleb zwykły z ciasta wykonanego metodą wielofazową - dwa bochenki każdy po 0,5 kg.

...

więcej »

Chleb zakopiański

Chleb zakopiański wg. metody 2-fazowej na podmłodzie żytniej z dodatkiem drożdży i mleka zsiadłego z własnymi modyfikacjami na potrzeby wypieku domowego. Ze względu na ograniczenia war...

więcej »

Chleb Graham

3 fazowe przygotowanie chleba graham. Przepis na chleb opracował Sylwester Graham...

...

więcej »

Precle Polskie

Doskonałe precle do piwka 

...

więcej »

Aktualności

Nasz Chleb

Nasz Chleb to chleb bez polepszaczy i sztucznych dodatków.

Podstawowymi składnikami Naszego Chleba to woda i mąka. Ponadto, sól i drożdże, oraz inne składniki naturalne podwyższające jego walory smakowe np.:produkty zbożowe, roślinne, tłuszcze, pod warunkiem, że same nie zawierają żadnych sztucznych dodatków.

  • Jest to serwis do dzielenia się przepisami na chleb wypiekany w domu metodami tradycyjnymi.
  • Ponadto, serwis o jakości chleba, który kupujemy na co dzień.
  • Jeżeli jesteś piekarzem amatorem, pieczesz chleb w domu lub masz piekarnię i pieczesz chleb metodami tradycyjnymi bez sztucznych dodatków i polepszaczy, leży Ci na sercu jakość naszego chleba, dodaj tu swój przepis, aby inni mogli z niego skorzystać.
  • Dodaj tu swój przepis amatorski lub adres piekarni jej asortyment, aby popularyzować tradycyjny chleb.
  • Jeżeli znasz tradycyjne technologie piekarstwa, wiesz o sprzęcie i składnikach, które wpływają na jakość naszego chleba, podziel się tą wiedzą z innymi na forum lub blogu tego serwisu.
  • Gdy zdarzy Ci się kupić chleb o złej jakości, podziel się tu tą informacją z nami.
  • Gdy masz wątpliwości co do jakości chleba własnego wypieku możesz ją sprawdzić na tej stronie. 
  • Wybranym użytkownikom oferujemy stworzenie internetowej wizytówki w tym serwisie, a także bezpłatną pocztę elektroniczną.