Ostatnio dodane

  • Tłuszcze
  • Produkty roślinne
  • Mąka
  • Dodatki technologiczne
  • Mąka pszenna
  • Woda
  • Drożdże
  • Sól
  • Sprzęt
  • Metoda 5 fazowa
  • Zakwas pszenny
  • Zakwas żytni
  • Metoda 3 fazowa
  • Metoda 2 fazowa
  • Chleb pszenny
  • Chleb pszenny na zaczynie

Pieczywo żytnie

  • Żytni razowy na miodzie
  • Żytni razowy
  • Badanie kwasowości

Chleb pszenny za 1,50 zł

Chleb pszenny za 1,50 zł kosztu składników, coś wspaniałego 

...

więcej »

Chałka z 6 linek 900 g za 3,50 zł

Chałka z 6 linek plus dwie małe chałki

...

więcej »

Figurki świąteczne

figurki świąteczne

...

więcej »

Precle Polskie

Doskonałe precle do piwka 

...

więcej »

Ciabatta

Mało kto wie, że znana poza granicami Włoch ciabatta nazewniczo znaczy tyle co "kapeć". Ciabattę piecze się z mąki pszennej i drożdży. Jest wydłużonym, szerokim i płaskim białym chlebe...

więcej »

Focaccia

Nim powstała pizza musiała być już znana focaccia. Focaccia to rodzaj pieczywa, używanego jak podstawa pizzy. Każdy region we Włoszech ma swoją odmianę focaccii: jedne są suchym plackiem ...

więcej »

Strucla makowa

Zrobienie strucli makowej nie jest skomplikowane, ale jest niestety pracochłonne. Nie mniej jednak daje dużo satysfakcji szczególnie jeśli sami zrobimy masę makową, nie ulegając pokusie kupi...

więcej »

Aktualności

Nasz Chleb

Nasz Chleb to chleb bez polepszaczy i sztucznych dodatków.

Podstawowymi składnikami Naszego Chleba to woda i mąka. Ponadto, sól i drożdże, oraz inne składniki naturalne podwyższające jego walory smakowe np.:produkty zbożowe, roślinne, tłuszcze, pod warunkiem, że same nie zawierają żadnych sztucznych dodatków.

  • Jest to serwis do dzielenia się przepisami na chleb wypiekany w domu metodami tradycyjnymi.
  • Ponadto, serwis o jakości chleba, który kupujemy na co dzień.
  • Jeżeli jesteś piekarzem amatorem, pieczesz chleb w domu lub masz piekarnię i pieczesz chleb metodami tradycyjnymi bez sztucznych dodatków i polepszaczy, leży Ci na sercu jakość naszego chleba, dodaj tu swój przepis, aby inni mogli z niego skorzystać.
  • Dodaj tu swój przepis amatorski lub adres piekarni jej asortyment, aby popularyzować tradycyjny chleb.
  • Jeżeli znasz tradycyjne technologie piekarstwa, wiesz o sprzęcie i składnikach, które wpływają na jakość naszego chleba, podziel się tą wiedzą z innymi na forum lub blogu tego serwisu.
  • Gdy zdarzy Ci się kupić chleb o złej jakości, podziel się tu tą informacją z nami.
  • Gdy masz wątpliwości co do jakości chleba własnego wypieku możesz ją sprawdzić na tej stronie. 
  • Wybranym użytkownikom oferujemy stworzenie internetowej wizytówki w tym serwisie, a także bezpłatną pocztę elektroniczną.