Ostatnio dodane

  • Tłuszcze
  • Produkty roślinne
  • Mąka
  • Dodatki technologiczne
  • Mąka pszenna
  • Woda
  • Drożdże
  • Sól
  • Sprzęt

Developed by jtemplate

  • Metoda 5 fazowa
  • Zakwas pszenny
  • Zakwas żytni
  • Metoda 3 fazowa
  • Metoda 2 fazowa

Developed by jtemplate

  • Chleb pszenny
  • Chleb pszenny na zaczynie

Developed by jtemplate

Pieczywo żytnie

  • Żytni razowy na miodzie
  • Żytni razowy

Developed by jtemplate

Developed by jtemplate

  • Badanie kwasowości

Developed by jtemplate

Żytni

Żytni na zakwasie z kminkiem

Chleb żytni na zakwasie żytnim z dodatkiem kminku

...

więcej »

Żytni chleb na zakwasie z dodatkiem kardamonu

Jeden z moich prostszych chlebków, takie lubię. Z reguły chleby na zakwasie potrzebują trochę czasu, jednak jeśli mamy już dość stabilny zakwas to czas przygotowywania bardzo się skraca.D...

więcej »

Żytni chleb razowy na miodzie

Pyszny długo zachowujący świeżość chleb będzie do nich wspaniałym dodatkiem do zup i potraw rozgrzewających.

Rada:

Ciasto na ten chleb jest geste i nie rozlewa się, można...

więcej »

Żytni na zakwasie

Żytni na zakwasie z kminkiem...

więcej »

Żytni Chleb z kminkiem i cebulą

Na podstawie książki " Wielka Księga Chleba" autorstwa Lindy Collister i Antony Blake.

...

więcej »

Skandynawski Chleb Żytni

Na postawie książki " Wielka Księga Chleba" autorstwa Linda Kolister i Anthony Blake. 

...

więcej »

Żytni razowy

Żytni razowy  

...

więcej »

Żurkowy (ciasto z chleba żurkowego)

Na zaczynu z poprzedniego wypieku

...

więcej »

Z zakwasu na żurek

Do zrobienia chleba możemy wykorzystać zakwas na żurek dostępny w sprzedaży

...

więcej »