Ostatnio dodane

  • Tłuszcze
  • Produkty roślinne
  • Mąka
  • Dodatki technologiczne
  • Mąka pszenna
  • Woda
  • Drożdże
  • Sól
  • Sprzęt
  • Metoda 5 fazowa
  • Zakwas pszenny
  • Zakwas żytni
  • Metoda 3 fazowa
  • Metoda 2 fazowa
  • Chleb pszenny
  • Chleb pszenny na zaczynie

Pieczywo żytnie

  • Żytni razowy na miodzie
  • Żytni razowy
  • Badanie kwasowości

woj. mazowieckie

Żytni razowy

Żytni razowy  

...

więcej »

Chałka

Chałka, plecionka z 4 linek

...

więcej »

Żurkowy (ciasto z chleba żurkowego)

Na zaczynu z poprzedniego wypieku

...

więcej »

Z zakwasu na żurek

Do zrobienia chleba możemy wykorzystać zakwas na żurek dostępny w sprzedaży

...

więcej »

Ciabatta

Mało kto wie, że znana poza granicami Włoch ciabatta nazewniczo znaczy tyle co "kapeć". Ciabattę piecze się z mąki pszennej i drożdży. Jest wydłużonym, szerokim i płaskim białym chlebe...

więcej »

Focaccia

Nim powstała pizza musiała być już znana focaccia. Focaccia to rodzaj pieczywa, używanego jak podstawa pizzy. Każdy region we Włoszech ma swoją odmianę focaccii: jedne są suchym plackiem ...

więcej »

Na zakwasie pszenny z tymiankiem i serem żółtym

Chleb na zakwasie pszennym z tymiankiem i serem żółtym

...

więcej »

Na zakwsie pszenno-orkiszowy ze ziarnami słonecznika

Na zakwasie pszenno-orkiszowy z ziarnami słonecznika

...

więcej »

Chleb na zakwasie pszenno-orkiszowy

Smaczny chleb na zakwasie pszennym z dodatkiem mąki orkiszowej

...

więcej »

Wieniec pszenny z oliwą z oliwek i ziarnami zbóż

Chleb w kształcie wieńca z oliwą z oliwek oraz ziarnami zbóż.  

...

więcej »