Ostatnio dodane

  • Tłuszcze
  • Produkty roślinne
  • Mąka
  • Dodatki technologiczne
  • Mąka pszenna
  • Woda
  • Drożdże
  • Sól
  • Sprzęt

Developed by jtemplate

  • Metoda 5 fazowa
  • Zakwas pszenny
  • Zakwas żytni
  • Metoda 3 fazowa
  • Metoda 2 fazowa

Developed by jtemplate

  • Chleb pszenny
  • Chleb pszenny na zaczynie

Developed by jtemplate

Pieczywo żytnie

  • Żytni razowy na miodzie
  • Żytni razowy

Developed by jtemplate

Developed by jtemplate

  • Badanie kwasowości

Developed by jtemplate

Plecionka z 3 linek z makiem

woj. mazowieckie

Rodzaj pieczywa: Chałki

b09f86e909f1b768741d984bc402855b2c901f17.jpg

Plecionka z 3 linek z makiem, przepis jak na chałkę plus mak zawinięty w linki  

Informacja o mąkach

Producent mąki: Zakłady Zbożowe Dystrybucja Centrum Sp.z.o.o.

Nazwa użytej mąki: Mąka pszenna uniwersalna typ 650 Auchan


Informacja o drożdżach

Producent drożdży: Lesaffre Polska S.A.

Nazwa drożdży: Drożdże Babuni 100g


Informacja o wodach

Producent wody: przegotowana woda

Nazwa użytej wody: przegotowana woda


Składniki

  • masa makowa
  • składniki jak na chałkę z 3 linek

Sposób przygotowania

 

  • masa makowa, jak w przepisie na struclę makowa jedynie składniki dzielimy 3, potrzebujemy 1/3
  • postępujemy zgodnie z przepisem na chałkę z 3 linek
  • jedyna różnica to że każda linkę rozwałkowujemy i wypełniamy masa makowa następnie zwijamy ponownie w linkę
  • kroki i zdjęcia poniżej 

rozwałkowujemy 1 linkę 

 

następnie zawijamy linkę makiem robimy to samo dla pozostałych 2 linek

następnie zaplatamy w plecionkę z 3 linek  

 


Uwagi

doskonała


Czas przygotowania Czas przygotowania 30 min
Czas spoczynku ciasta i  rozrostu Czas spoczynku ciasta i rozrostu 59 min
Czas pieczenia Czas pieczenia 25 min
Trudność Trudność Trudne
Wydajność Wydajność 1 szt.
Koszt całkowity Koszt całkowity 5,00 zł
Koszt jednostkowy Koszt jednostkowy 5,00 zł

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież