Ostatnio dodane

  • Tłuszcze
  • Produkty roślinne
  • Mąka
  • Dodatki technologiczne
  • Mąka pszenna
  • Woda
  • Drożdże
  • Sól
  • Sprzęt
  • Metoda 5 fazowa
  • Zakwas pszenny
  • Zakwas żytni
  • Metoda 3 fazowa
  • Metoda 2 fazowa
  • Chleb pszenny
  • Chleb pszenny na zaczynie

Pieczywo żytnie

  • Żytni razowy na miodzie
  • Żytni razowy
  • Badanie kwasowości

Brykiesa

woj. mazowieckie

Rodzaj pieczywa: Chałki

77e8948dd68affc257863fe41ef97eb4329101f6.jpg

Brykiesa

Informacja o mąkach

Producent mąki: Zakłady Zbożowe Dystrybucja Centrum Sp.z.o.o.

Nazwa użytej mąki: Mąka pszenna uniwersalna typ 650 Auchan


Informacja o drożdżach

Producent drożdży: Polmarkus Sp.z o.o

Nazwa drożdży: Drożdże lwowskie


Informacja o wodach

Producent wody: przegotowana woda

Nazwa użytej wody: przegotowana woda


Składniki

 

Takie same jak dla Chałki


Sposób przygotowania

Tak jak chałkę, jedynie splot jest inny , co widać na filmie. 

 

 

 


Uwagi

Składniki i przygotowanie tak jak dla chałki, tylko splot każdej brykiesy jest z 2 linek.


Czas przygotowania Czas przygotowania 29 min
Czas spoczynku ciasta i  rozrostu Czas spoczynku ciasta i rozrostu 59 min
Czas pieczenia Czas pieczenia -
Trudność Trudność Średnie
Wydajność Wydajność 5 szt.
Koszt całkowity Koszt całkowity 3,48 zł
Koszt jednostkowy Koszt jednostkowy 0,70 zł