Brykiesa
woj. mazowieckie
Rodzaj pieczywa: Chałki
Brykiesa
Informacja o mąkach
Producent mąki: Zakłady Zbożowe Dystrybucja Centrum Sp.z.o.o.
Nazwa użytej mąki: Mąka pszenna uniwersalna typ 650 Auchan
Informacja o drożdżach
Producent drożdży: Polmarkus Sp.z o.o
Nazwa drożdży: Drożdże lwowskie
Informacja o wodach
Producent wody: przegotowana woda
Nazwa użytej wody: przegotowana woda
Składniki
Takie same jak dla Chałki
Sposób przygotowania
Tak jak chałkę, jedynie splot jest inny , co widać na filmie.
Uwagi
Składniki i przygotowanie tak jak dla chałki, tylko splot każdej brykiesy jest z 2 linek.
Czas przygotowania | 29 min | |
Czas spoczynku ciasta i rozrostu | 59 min | |
Czas pieczenia | - | |
Trudność | Średnie | |
Wydajność | 5 szt. | |
Koszt całkowity | 3,48 zł | |
Koszt jednostkowy | 0,70 zł |